vrijdag 24 april 2009

Rss, Netvibes, Reader

RSS, ik had er nog nooit van gehoord en ik had me eerlijk gezegd ook niet afgevraagd ooit waar die grappige oranje icoontjes voor waren...als ze me al opvielen.





RSS, het klinkt ergens tussen een enge ziekte en een verzekering maatschappij ?





Je kan de verhalen al bijna horen zo in de wandelgangen: "ja, nou en toen dacht ie dat ie er was: krijgt ie RSS !!!?" " Noh meid, wat errrugggg!"









Glashelder... , daar plukt u de vruchten van ?









Na een tijdje stoeien met Netvibes snap ik wel dat het een handig instrument kan zijn.




Mits goed gebruikt, ik las al in andere blogs dat je als je niet oppast door de bomen het bos niet meer kan zien en dan werkt het tegen je ipv andersom.




Ik heb ook Reader gebruikt van Google, ja, als je dan toch al een gmailaccount hebt, waarom dan niet die reader gebruiken ? Het ziet er saai uit in tegenstelling tot Netvibes, maar ik denk dat ik dat net zo prettig vindt. Zolang de info maar doorkomt nietwaar.




Privé betwijfel ik het of ik er veel mee zal gaan doen. Werk-technisch zie ik de voordelen er wel van in. Waar je ook werkzaam bent, de stroom van informatie die nuttig kan zijn wordt toch steeds groter, waarom niet een verzamelplek maken, dan kan je ook beter en overzichtelijker krijgen wat wel en niet van belang is .



Om me heen hoorde ik van weinig mensen dat zij weten wat RSS is... zo verscheen ook bij mijn partner een groot vraagteken toen ik het erover had.... vervolgens een grote frons toen ik opperde dat zo'n feed ook wel makkerlijk zou zijn als ik die op hem kon installeren....Lijkt me praktisch, nooit meer "oja, had ik dat niet gezegd ? Dat we naar een verjaardag moeten, eters krijgen, je band lek is ?! "


vrijdag 17 april 2009

zin of onzin

Met een collega had ik het over het internetten, het meedoen aan 23 dingen.
Ze is niet zo weg van het internet. Haar bezwaar is: wat staat er toch een hoop onzin op het net.
Als een encyclopedie niet helemaal zuiver is , zoals Wiki, waarom zou je die dan raadplegen ?
Ja, ze heeft wel een punt natuurlijk... er staat ook veel onzin op het web...
alles is zo relatief...

Vandaag is in het dorp waar ik woon een jongetje begraven. Hij was 10 jaar jong. Bijna een week geleden aangereden door een auto. Het ongeluk is hem een dag later fataal geworden.
In vergelijking met zoiets treurigs, lijkt emailen, bloggen, twitteren, hyven, youtubben ( nieuwe werkwoorden in overvloed ineens ) vreselijk onzinnig....
Of toch niet ?
Misschien zijn woorden van troost en steun via de digitale weg wel minstens zo belangrijk als die via de "ouderwetse" post. In dit geval zijn er twee zusjes betrokken , van 9 en 13 jaar meen ik. Het Internet is een belangrijk deel van hun wereld.

Zin of onzin...?

Gelukkig hebben we een keuze om te leren filteren wat voor ons belangrijk is en kunnen we bedenken, leren, ervaren wat het voor een ander kan zijn.

woensdag 15 april 2009

ding 1,2,3

Hoezo gaan schrijven terwijl je niet precies weet aan wie je schrijft, wie er gaat reageren. Anders dan in een email bericht, waarbij je je richt aan een persoon .


Het zal wel wennen. In de ruimte typen.


Er zijn zat mensen die er geen problemen mee hebben en alles aan elkaar schrijven, items invoegen en je geinteresseert weten te houden. Leuk.


Voor mijn gevoel moet ik nog even loskomen, op zich zie ik er wel de lol van in en is het grappig om zo te ontdekken wat er op dat wereld wijde web toch allemaal te beleven valt. En dat is genoeg.


Terwijl je dan bezig bent op verschillende sites, je je aanmeld, bedenk welke foto je wilt gebruiken, wat je interesses zijn, kom je al dwalend overal terecht op internet.


Hoe heette die film ook alweer ? Hoe heette die plaats ook al weer ?Je googled eens wat en ja hoor, dat was het....


Inmiddels ben ik een uur en ik weet niet hoeveel muisklikken verder... Al schrijvende, kijkende was ik terecht gekomen in Indones ie via Flickr. Met een beetje gelukt komt er nu ook een foto in dit bericht ;-) en anders een andere keer !