woensdag 22 juli 2009

Let's Hyve of ding 19

Een veel gehoorde kreet in mijn inbox: Let's Hyve !
Wat moet ik nu in een bijenkorf dan ? Nou : Sociaal bezig zijn. Na een aantal uitnodigingen ben ik me ( twee jaar geleden ?) maar eens aan gaan melden. Gevolg: 86 vrienden vandaag. En ik heb niet eens alle uitnodigingen geaccepteerd ☺☺☺

Vooral om contacten te onderhouden op afstand is het erg handig, je kunt snel van alles delen met iedereeen: foto's, krabbels, blogs, diverse gadgets, avatars maken etc.

Even na Hyves heb ik me ook aangemeld op Facebook. Leuk voor de internationale contacten! Ook leuk voor zaken waarom niet gevraagd hebt: bij Facebook hebben ze een leuke relationele match voor me gevonden en dat alles via een virtuel aquarium die ik al maaaaaanden terug verwijderd heb! Aan wat nep-vissen is duidelijk te zien dat " Shane uit Amsterdam, 37 jaar oud" erg goed bij me past. En daar word ik dagelijks aan herinnert.....


(Dezelfde heren die een internet overdosis hebben, kunnen ook niet meer zonder Facebook )

Dankzij de cursus heb ik me aangemeld en rondgekeken bij de diverse Nings, MySpace, Windows Live, Dizzie en weet ik het waar nog meer !

Moeilijk te bepalen welk sociaal netwerk nu het beste bij de bibliotheek zal passen.
Per doelgroep zal het verschillen: Hyves komt jong over, maar ik las dat de gemiddelde gebruiker toch 30+ is.
Een Ning komt wat serieuzer over, Dizzie is erg leuk voor boekenliefhebbers, maar klein.

Eerst Hyves maar eens gaan proberen: ik blog wel wanneer onze bieb daar te vinden is !

3 opmerkingen:

  1. Is Shane de man op het Facebookding? En wil je hem dan misschien vragen of hij met een boek voor zijn hoofd wil poseren?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedenk wel als je een Bibliotheekprofiel gaat maken voor wie je dat doet en wat je aan gaat (blijft) bieden. Wat maakt jouw profiel zo aantrekkelijk dat mensen er lid van gaan worden? En pas op laat in het begin geen personeel lid worden. Kijk maar eens naar de Ning van De Bibliotheek. Bijna alleen personeelsleden. Daar voel je je als gebruiker niet thuis.

    BeantwoordenVerwijderen