vrijdag 3 juli 2009

My library thing


Vanaf het moment dat je je wat (beter) kan bewegen
kan je ook lezen, je hoeft er nog niet eens voor te kunnen zitten: al liggend op je buik kun je eens fijn bladeren in een goed boek. Zo leer je een hoop tenslotte.
Je leest nog eens wat jaren door en op een gegeven moment weet je het niet meer: wat heb ik allemaal gelezen ? Web 2.0 biedt de oplossing ! Een mooie virtuele boekenkast plus tal van andere opties bij My Library Thing. Lid worden van of het volgen van groepen bijvoorbeeld. Groepen bibliotheekmensen, liefhebbers van SF boeken, thrillers, reisverhalen, noem maar op !

Voor de bibliotheek zijn er vast vele mogelijkheden te bedenken, voor leeskringen kan het een leuke aanvulling zijn, voor op de website kan je bij iedere lezing een mooie widget maken van het onderwerp waarover gesproken wordt, peuter- en kleuterboeken op onderwerp behandelen, thema collecties zo promoten bij scholen.
Boeken die nieuw in de eigen collectie komen showen op de website via deze mogelijkheid ?

Het is ook leuk om de klanten te stimuleren om zich in te schrijven bij My Library Thing. Op die manier kunnen ze zelf zoveel ideeën opdoen over wat te lezen, wat heb ik gelezen, wat kan ik lezen in dit genre, bij welke groep kan ik me aansluiten etc.
Wat ik alleen (nog) niet zoveel kon vinden hier, waren luisterboeken en of Daisy's.

Terwijl ik denk dat het ook zeer de moeite is om deze meer bekend te maken en mooi tentoon te stellen, maar wat niet is, zal vast nog komen!

3 opmerkingen:

 1. Ik heb onze 'met stip' boeken in een library thing gezet, staat superleuk op de site.

  en dan ga ik nu ff spammen:
  www.obbergen.nl / collectie / met stip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goede ideeën. Ik zou zeggen "go for it girl, the library is totally your thing!"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @marian
  Mooi gedaan ! Dat nodigt meteen uit tot lezen zo.

  BeantwoordenVerwijderen