vrijdag 26 juni 2009

web 2.0

Mijn favoriete 2.0 website ?
Moeilijk.
Voorals omdat ik in eerste plaats probeerde op zoek te gaan naar een site die de klanten goed van dienst kan zijn. Als vereiste wilde ik een Nederlandstalige site zoeken, maar daar zijn er in mindere mate geschikte te vinden.
Wat misschien wel handig kan zijn is Buurtlink. Hier de postcode van de bieb. Als aanvulling van lokale krantjes om te laten weten wat er in jouw regio te doen is. Wat er in de bieb te doen is?

Tussen al het andere aangebodene vond ik Bing ook mooi. Het is eigenlijk meer een zoekmachine, terwijl ik m op een van de aangegeven sites van 23 dingen vond als een site die met reizen te maken heeft. Reizen: zomer: vakantietijd: altijd handig dus!
Even een voorbeeld voor het geval je in Cambodja de tempel wilt zien waar Lara Croft Tomb Raider deels is gefilmd.

Na 23 dingen weten we vast hel goed de 2.0 sites te herkennen en te gebruiken uitraard.

1 opmerking:

  1. Buurtlink is vlg. mij typisch zo'n site die geweldig kan werken als alle informatie op internet te vinden is en slim gekoppeld kan worden. Het nu getoonde is nogal nietszeggend en ontbeert een persoonlijke "touch". Maar web 2.0 is zeker wel.
    Bing is de nieuwe zoekmachine van Microsoft en wederom een poging om Google van de troon te stoten. Dat willen ze doen door relevantere zoekresultaten te presenteren, zoekresultaten met elkaar te vergelijken en andere handigheidjes te bieden die het vinden vergemakkelijkt. Een web 2.0 element vind ik er moeilijk uit te halen.

    BeantwoordenVerwijderen