maandag 8 juni 2009

twitter..tweed, ding 12

Grappig hoor, een eigen Twitter hebben en meekijken en lezen bij anderen.
Het is soms net alsof je iets doet dat eigenlijk niet mag. Dat komt vast door de term: follow. Het lijkt erop die manier op dat je iemand volgt. Letterlijk. En nu doe ik dat met enige bekende mensen ... ik voel me alsof ik 14 ben en celebs aan t stalken ben ? Maar nee, een ieder doet het uit eigen vrije beweging blijkbaar omdat zij het leuk vinden om aan hun fans te kwetteren wat hen bezighoudt. Grappig.
Ik heb er maar wat uitgekozen, willekeurig. In het kader van "ik met een boek" wel op zoek gegaan naar Stephen King...but... Mr King does not Twitter. Helaas.
Angelina Jolie heeft Oprah verslagen las ik op MSN, dus ach, dan kan ik dr ook nog wel volgen he. Ze is wel wat gewend inmiddels.
Vanmiddag hoorde ik Trouble van Coldplay ( ja, Coldplay dus ook gaan volgen haha )

en ik vroeg me af of zij zich zullen voelen zoals ze ook zingen:
" a spiderweb and it's me in the middle"
Daar lijkt het op, naast het gekwetter van een vogel, op een web, een netwerk dat groter en groter kan worden.
Het gebruik in de bieb hiervan zie ik nog niet zo snel, maar dat kan komen. Eerst maar een een paar weken aankijken hoe leuk of niet leuk dit onderdeel is.

Ik hang er ook een vraag aan: ik kreeg het niet voor elkaar om Twitter in mijn Reader te krijgen. Volgens reader was de RSS die ik nam niet goed ? Terwijl ik gewoon vanuit Twitter naar RSS ben gegaan en die link probeerde te kopieeren in Reader bij een nieuw abonnement toevoegen ?

4 opmerkingen:

 1. Ik vermoed dat Googlereader problemen heeft met de inlogcode die je moet invoeren als je de RSS-feed samenstelt bij Twitter.

  Kijk ook eens op het Al@dintwitterexperiment.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ga ik naar kijken Edo, dank je wel . Ik laat het je weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In het kader van jouw verhaal is dit ook een aardige.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is ook een goeie ! Ja, ik vond het ook al dubieus, sommige accounts....bij verschillende bekende namen krijg je een reeks met foto's. en wie is het dan echt he ?

  BeantwoordenVerwijderen