vrijdag 24 april 2009

Rss, Netvibes, Reader

RSS, ik had er nog nooit van gehoord en ik had me eerlijk gezegd ook niet afgevraagd ooit waar die grappige oranje icoontjes voor waren...als ze me al opvielen.

RSS, het klinkt ergens tussen een enge ziekte en een verzekering maatschappij ?

Je kan de verhalen al bijna horen zo in de wandelgangen: "ja, nou en toen dacht ie dat ie er was: krijgt ie RSS !!!?" " Noh meid, wat errrugggg!"

Glashelder... , daar plukt u de vruchten van ?

Na een tijdje stoeien met Netvibes snap ik wel dat het een handig instrument kan zijn.
Mits goed gebruikt, ik las al in andere blogs dat je als je niet oppast door de bomen het bos niet meer kan zien en dan werkt het tegen je ipv andersom.
Ik heb ook Reader gebruikt van Google, ja, als je dan toch al een gmailaccount hebt, waarom dan niet die reader gebruiken ? Het ziet er saai uit in tegenstelling tot Netvibes, maar ik denk dat ik dat net zo prettig vindt. Zolang de info maar doorkomt nietwaar.
Privé betwijfel ik het of ik er veel mee zal gaan doen. Werk-technisch zie ik de voordelen er wel van in. Waar je ook werkzaam bent, de stroom van informatie die nuttig kan zijn wordt toch steeds groter, waarom niet een verzamelplek maken, dan kan je ook beter en overzichtelijker krijgen wat wel en niet van belang is .Om me heen hoorde ik van weinig mensen dat zij weten wat RSS is... zo verscheen ook bij mijn partner een groot vraagteken toen ik het erover had.... vervolgens een grote frons toen ik opperde dat zo'n feed ook wel makkerlijk zou zijn als ik die op hem kon installeren....Lijkt me praktisch, nooit meer "oja, had ik dat niet gezegd ? Dat we naar een verjaardag moeten, eters krijgen, je band lek is ?! "


2 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad een goed idee: je vent RSS'en!
  Misschien kunnen we het ook op het werk toepassen:).
  Heb je al een link naar foto's van je gala?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. RSS is het onbekende goud van het internet en het belangrijkste element van web 2.0. Het is de basis voor veel sites om informatie uit te wisselen. Daarom behandelen wij hem zo vroeg in de cursus. Ik snap als je zegt dat het allemaal wat vaag is, maar geloof me dat is een onderschatting van wat je er mee kunt en wat het kan betekenen voor de bibliotheek.

  Al je Google Reader wilt gebruiken, dan is dat prima. Netvibes is echter veel uitgebreider qua mogelijkheden. Het kost je in het begin tijd om het te finetunen, maar is dat eenmaal gedaan, dan levert het je tijdswinst op omdat je in één oogopslag al het voor jou relevante nieuws kunt zien.

  BeantwoordenVerwijderen