vrijdag 22 mei 2009

ding 9

Een denkmoment over web 2.0
Aha.
Ik moet zeggen dat het hele 23 dingen me behoorlijk bezig houdt. Niet dat ik nu dagelijks aan het bloggen ben geslagen, maar ik kijk wel steeds gerichter naar websites en naar verenigingen, andere bibliotheken, theaters etc. Hoe richten zij zich tot hun klanten ? Hoe kan onze bibliotheek het in de toekomst anders doen ?
Gelukkig weet ik al dat er een andere website komt voor ons, want eerlijk is eerlijk, die van nu is niet zo fraai. Je wordt er niet enthousiast van.
Nu we met zijn allen weten hoe we mooie foto streams erop kunnen zetten en beeldmateriaal via bv You Tube plus een Blog denk ik dat er op die manier al meer mensen een kijkje gaan nemen. En dat ook blijven doen als de informatie erop "vers" blijft.
Internet en een goede website worden nogal eens onderschat.
Het kost tijd en energie om alles up to date te houden. Wat nu leuk of, is dat over een maand misschien niet meer ?
Veelal wordt er vol goede bedoelingen gestart met een mooie website om die vervolgens te laten versloffen. Jammer.
Voorbeeld:
Ik was een maand geleden op het Nationaal Bakkerij Gala. Hartstikke leuk.
Lekker gegeten, interessante sprekers gehoord, leuke entertainment.
De eerste week was ik nog bijna dagelijks aan het kijken op hun website om te zien of er leuke foto's van de 21e april op staan. Ik heb het opgegeven. Vandaag is het 22 mei en nee, nog steeds niets.....
Nu ben ik direct zo ijdel om te zeggen: wij gaan dit beter doen ! HA.

3 opmerkingen:

 1. Natuurlijk gaan we het beter te doen. Al zal het nog een heel gedoe zijn om het vol te houden. Beginnen is idd makkelijk. Maar volhouden, dan is de kans weer aanwezig dat je struikelt over roosters, vakanties en "ff geen tijd".
  Maar toch, wij gaan het beter doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heeft alles met verantwoordelijkheden en prioriteiten te maken. Inbedden in je organisatie en het vooral serieus nemen. Snel en regelmatig, verrassend en inspirerend. Ook weten waar je grenzen moet stellen, want je kunt helemaal loos gaan, maar het moet behapbaar en zinvol zijn.
  Ik ben wel benieuwd hoe 2.0 jullie nieuwe site wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt er in ieder geval al werk van gemaakt!Ik zie je.

  BeantwoordenVerwijderen