vrijdag 29 mei 2009

social bookmarking, ding 10


Wat doet een tekening van Anton Heyboer bij dit onderdeel ? Alles en niets eigenlijk.
Over hem is echter wel erg veel informatie te vinden. Als je zijn naam intikt bij Google, dan krijg je 14800 hits. En wat is dan leuk en welke voeg je toe aan je favorieten? Door ze te bookmarken en er tags aan te hangen kan je nog na 30 pagina's feilloos terugvinden wat je hebt gezien. In Delicious kan je ze via je tags prima ordenen en je kan in delicious zoeken naar andere websites met diezelfde tags. In eerste instantie bewerkelijk, maar ik zie er wel het nut van in.
Zeker voor gebruik binnen een bibliotheek. Recensies over boeken, speciale uitgaven, theater stukken voor kinderen, nieuwe speelleermaterialen, bevindingen van leerkrachten over de wisselcollecties, Internetsites die interessant zijn voor lezingen. Je kan verschillende dingen die niet bij elkaar lijken te horen, met elkaar verbinden en overzichtelijk opslaan.Nogmaals Anton. Nu mijn foto. Ja, ooit zelf gemaakt, bij hem "thuis". Eerst gezellig thee gedronken met hem en zijn 4 vrouwen, daarna mocht ik hem fotograferen. Temidden van zijn bijzondere omgeving. Het is onvoorstelbaar hoeveel , wat zal ik zeggen, troep, er aan elkaar gebouwd kan worden.... tot en met complete oude NZH bussen waren in het complex verweven. Daarbij nog een tiental herdershonden en ontelbaar veel katten. Op de grond van de wandelpaden schelpjes. "tegen de stank van de pies" werd me gezegd, dat zou helpen. Juist. Mijn neus werd er evengoed niet vrolijk van.. maarja, alles went he ? En uiteraard had ik er wat voor over om deze man in actie te mogen zien, met camera in aanslag ! Over smaak valt te twisten, of wat hij maakte mooi was of niet, maar spectaculair om hem met 2 of 3 kwasten in actie te zien? Zeker weten ! Aan mijn muur hangt nog steeds het geschilderde resultaat van die dag.
Zelden kwamen er mensen daar binnen op visite, ze weerden de meesten. Toch waren ze meer gastvrij dan ik had gedacht. Verse drie-jaren thee en een zelf gebakken appeltaart. Den Ilp zal ik nooit vergeten.


Helaas is hij inmiddels overleden. Op de verjaardag van mijn oma. En hij werd geboren in Indones ie, mijn favoriete land.

Ogenschijnlijk had alles niets met elkaar te maken, maar uiteindelijk bleek t alles met elkaar te maken te hebben.

Als ik denk aan Delicious met betrekking tot Anton, zouden er vele websites met elkaar verbonden kunnen worden. Denk aan sites kunst, Den Ilp, zijn overlijden, zijn huwelijken etc. Zoveel mogelijkheden en het verdient de aandacht om alles uit te pluizen, iets dat ik zeker verder wil doen.

The sky is the limit: delicious !

Enja, bij de eerste en laatste foto heb ik gebruik gemaakt van Schnie-schna-snippy ;-)

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verhaal. Soms lijkt het leven wel aan elkaar verzonnen. Gelukkig heb jij geen schelpenpaadje:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat doe jij nog op het werk, met een Anton in huis ben je toch rijk, of valt het tegen en wil je er niet de hele dag naar kijken?

  Maar het verhaal is leuk en ik kan me voorstellen dat het een klein zwijnenstalletje bij die man is. Dit soort dingen zie je ook in het tv programma "man bijt hond" vaak.
  En kattenpieslucht ruik ik nu ook regelamtig in de Binding!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hij heeft er teveel om er rijk van te worden en nee, het heeft gevoelswaarde, mooi is anders ?
  Misschien ook wat schelpjes in de Binding strooien dan ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi verhaal, dank. En wat Anton deed was ook een beetje Delicious. Er zijn zoveel veel leuke vrouwen, maar welke zijn het leukst? Hij verzamelde zijn favoriete 4.

  BeantwoordenVerwijderen