vrijdag 31 juli 2009

ding 21

Inmiddels is de Catalogus van Bicat wel genoeg de grond in geboord zo te lezen in de andere blogs. Daar kan ik niets meer aan toevoegen ( maar doe het toch ), het is gedateerd en een drama om te vinden wat je zoekt, het geval wil simpelweg niet meedenken. Een verkeerd woord en het is klaar: niet gevonden. En dat in het tijdperk van zoekmachines die wel met je meedenken... bedoelde u soms: .. ? als je iets verkeerd hebt gedaan is toch een erg vriendelijke optie !

We slaken dan ook een zucht van verlichting als het toch vriendelijk blijkt te kunnen. De aquabrowser. Met tal van wolken en opties, yeahhh, zo vinden we altijd wel wat we willen. En wij niet alleen, de klant kan lekker zoeken, vinden, reserveren en nu ook lijstjes maken van zijn discoveries, wat wil je nog meer.
Persoonlijk hoef ik niet zo nodig lijstjes te maken in de Aquabrowser, want die van Library Thing spreekt me meer aan. En om nu lijstjes te hebben in LT, Dizzy, AB en WorldCat ? Nee, er zijn grenzen. In de laatst twee zoek ik wel gewoon. En dat bevalt prima.
Al moet ik zeggen dat van de laatste twee ABL me het meest aanspreekt en ook betere zoekresultaten lijkt te geven.

Ik probeerde bv in beiden te zoeken op Floddertje. Nu had ik de musical in gedachten die ik in januari in Cool heb gezien.
ABL gaf dan krantenartikelen, maar WC gaf slechts het boek.
Ditzelfde heb ik ook gedaan met Kruistocht in Spijkerbroek en daar werd bij beiden het boek, de film en de musical gevonden.

Beetje lang maar het geeft op zich wel een duidelijke uitleg ( Engels ) tot ze het over het woord kerst gaan hebben dat in de wolk ( "het is geen wolk, het zijn woorden" ) voorkwam....


Nu alleen die naam nog hè....
Aquabrowser... die doet je natuurlijk direct denken aan zoeken en boeken?
of snorkelen en watervallen ? of grasduin-routine en de zee....? Of....

3 opmerkingen:

  1. "Aahh,we call it a cloud" mooi filmpje met nog mooiere stemmetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kreeg in het filmpje een sketch voor ogen waarbij iemand snel iets wilde bestellen bij de snackbar, maar bij elke - op het oog simpele - bestelling een waslijst van extra keuzes kreeg: small, medium, large, extra large - supersized, raw, medium, well done - with ketchup, musterd, mayo, chili - onions - eat it here of take-a-way? De klant werd gillend gek. Dit is wellicht niet de beste manier om de ABL uit te leggen. Maar grappig om naar te kijken (even). En toegegeven deze dames weten wel wat een screencast is. Da zie ik nog weinig bibliotheken in NL doen. Alleen durf ik te zweren dat ik tijdens het noemen van "prehistoric women" een typemachine hoorde ratelen.

    Wat me wel intrigeert is dat je geen behoefte voelt om een lijstjes te maken in de ABL, maar wel in LT. En dat terwijl de ABL het hart van je business is?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Misschien heb ik het niet goed omschreven: maar ik voel op dit moment geen behoefte tot het maken van een wederom lijstje nadat ik dat net in verschillende andere 2.0 sites heb zitten doen. Ik heb het ook wel in ABL gedaan en misschien bevalt dat uiteindelijk wel veel beter. Die vraag kun je misschien beter na verloop van tijd weer een stellen ?

    BeantwoordenVerwijderen