vrijdag 24 mei 2013

Pinterest

Helemaal leuk dit ding. De meeste mensen zijn nogal visueel ingesteld en ik behoor daar zeker toe. Plaatjes spreken aan. Bepaalde boeken zal ik al nooit meenemen omdat de omslag er in mijn opinie niet uitziet. Dat is misschien wel een leuk idee voor een nieuw pinbord, de lelijkste boekcovers. Ik google en zie dat ik niet de eerste ben met dat idee ;-) Naast ' mooie boeken' een bord met ' lelijke boeken' Dit boek zal ik al nooit meenemen:

Of deze dan:

Het oog wil ook wat, plaatjes kijken blijft een leuk iets. Als je ook eenmaal op Pinterest gaat rondsnuffelen, ben je er zo een tijd zoet. Het is wel een mooie manier om op een andere manier contact te leggen met de bezoeker van de bibliotheek en je kan over vele onderwerpen borden verzinnen, zoals Mooie boekenkasten, Fijne Leestafels, Aparte leeslampen of Dit mis ik in de Bieb

Je kan Pinterest gelukkig ook als app op je tablet of smartphone zetten en zo kun je de wereld mooier ( of lelijker) maken waar je ook bent :-)

3 opmerkingen:

 1. Leuk pinterest, ik kan mij er ook helemaal in verliezen. Laatste tijd laat ik het maar even voor wat het is maar dat heeft meer te maken met tijdgebrek!
  Leuk idee ook voor onze Pinterest geef je. Ik ben benieuwd of er dan ook lokale pins bij gaan komen?
  is dat ook een beetje te herleiden of onze klanten het ook zien? Dan zouden we nog gerichten kunnen "posten".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je jaren gewerkt aan jouw meesterwerk, komt er zo'n plaatje op... Kansloos. 'Kwestie van smaak' gaat hier echt niet op.

  Ik heb wel het gevoel dat de onderwerpen die je aandraagt erg generiek zijn en door elke bibliotheek opgepakt kunnen worden. Welke onderwerpen zijn voor jouw lokale (bibliotheek) situatie bijzonder en genereren genoeg interessante beelden om te kunnen pinnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Edo, Ton heeft op de Pinterest van langedijk al onderwerpen gezet die echt bij Langedijk horen. Kijk maar eens.
  Er kan nog een bord komen over de Binding, over boeken die geschreven zijn door mensen uit Langedijk, een bord over boeken die over Langedijk gaan etc.
  Misc nog een leuk bord over de gemeente en Langedijk. Ideeen om Langedijk uit het faillissement te halen ? Ik noem maar even wat...

  BeantwoordenVerwijderen