vrijdag 24 mei 2013

Sreencasting

Zucht, ik ben nu een half uur aan het proberen een nieuwe versie van Java op mijn geleende Macbook te zetten, maar telkens, na afronding van het geheel blijft de site van Screenr piepen dat ik eerst de nieuwe versie van Java moet installeren. Ik moest meteen weer denken aan de keer dat Marjolijn en ik wel eens even een screencast gingen maken. Over het reserveren van een boek meen ik. Ander programma, eindeloos mee zitten pielen en na anderhalf uur ermee opgehouden... Geduld is een schone zaak zeggen ze, maar ik heb gewoon geen geduld ! Ik wil iets doen en rap en niet elke keer dezelfde suffe opmerkingen krijgen. Jahaaaaaa ik heb Java nu al 3x opnieuw geïnstalleerd. Echt. Geloof me. Ga nu gewoon doen wat ik wil. Ahhh ? Alsjeblieft ?

Het nut van een screencast zie ik echt wel in. En ik heb ook bedacht dat dit ontzettend handig kan zijn voor op de publieksschermen, die al maanden geleden opnieuw ingericht hadden moeten worden, door mij ja, ik loop wat achter :-(

Een 'etalage' erbij met uitleg. Dat lijkt me een goed plan. Zeker als de bibliotheek in de toekomst ook onbemand open gaat. Zo kunnen we dan toch behulpzaam zijn, ook al zijn we niet aanwezig in de bibliotheek.

Ik zag op youtube al filmpjes van ene Carla, die is goed bezig, ik heb alleen geen geluid ? Maar ik heb ook geen Java zegt mijn pc, dus wie weet ligt het aan mij...

In de appstore kwam in ook deze tegen:

Misschien moet ik dat eens installeren en proberen...tenzij mijn iPad dan ook gaan zeuren over Java.... to be continued....I guess..

8 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat je nu geen screencast hebt! Plaats je hem als het lukt?
  Ik was al weer vergeten dat we een screencast hadden geprobeerd te maken. Of verdrongen... Het was toen geen succes, maar door die ervaring ging het nu wel makkelijker. Hou vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wacht wel met die screencast tot er een werkend progje opduikt. Mn pc roept nu alleen steeds dat ik iets nieuws van Adobe moet installeren en om die irritatie nu uit te breiden met schermpjes die om Java schreeuwen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb inmiddels weer een andere app gevonden, die ga ik testen... tis niet eenvoudig hoor, die screencasts !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik merkte thuis dat in mijn browser (Firefox) Java uitgeschakeld stond, en dan kun je downloaden tot je helemaal raar bent maar dan gaat t dus nooit doen. Nadat ik het uitschakelen ongedaan had gemaakt deed t progje uit de cursustekst t wel.
  Maar nu heb ik weer geen tijd om iets op te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Same here. Mac en Java zijn elkaars vriendjes niet. Apple beschouwt java als onveilig, heeft een eigen versie. Als je java installeert geeft ie de waarschuwing dat deze versie alleen in een 64-bits browser draait. Safari is dat. Bij werd het opgelost door op de java-downloadsite te klikken op de link "do I have Java". Vervolgens gaat de site controleren of je java hebt geïnstalleerd. Bij mij kwamen er vervolgens pop-upvensters waarmee ik java toestemming kon geven om te draaien. Daarna kon ik Screenr ook toestemming geven. Toen kwam er een waarschuwing dat er een potentieel gevaarlijk programma ging draaien en of ik die wilde blokkeren. Aangezien ik de actie zelf in gang had gezet, wist ik wat er ging gebeuren en heb ik op "don't block" geklikt. En toen geschiedde het wonder. De aanhouder wint ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Java werkt niet op een iPad, net als flash niet.
  En de filmpjes van Carla zijn zonder geluid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Edo, als ik me nog eens verveel ga ik kijken of Java en deze MacBook het ook eens kunnen worden, maar vandaag even niet...
  Ik begrijp het idee vd screencast, het gaat ( op eventueel een gewone pc ) ook vast lukken om er wat van te maken.
  Ik heb er nu even niet t geduld voor om weer naar dat ge-emmer tussen Apple en Java te kijken...so sorry...

  BeantwoordenVerwijderen