vrijdag 12 april 2013

Content Curation

Het is al half twaalf, ik zit alweer twee uur te spelen met de VerdiepDingen. Dit is een leuk onderdeel. Content Curation. Het klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee en ik zie er zeker de voordelen wel van in.

Ik heb Scoop it! gedaan, via de Facebook account van de bibliotheek en Paper.li. Die tweede vind ik makkelijker en mooier zo op het eerste gezicht. Alhoewel het hieronder tegenvalt. De kleur valt weg in de wat deprimerende kleur van mijn blog, maar daar moet je maar even doorheen kijken.

Storify ook getest:

(Okay, bijna twaalf uur alweer inmiddels..)

Van dit 'ding' zie ik zeker het nut wel in.Maar dat zei ik hierboven ook al. Het is een prachtige manier om snel en op een mooie manier content bij elkaar te zoeken en te plaatsen. Het is mooi voor 'erbij', bijvoorbeeld bij de lezingen die komen. Dan kan er een krant komen met meer achtergrondinformatie over de Wadden. En meer over de luchtoorlog in dit gebied van Nederland. Ik denk dat het een leuke extra in om klanten nog beter te informeren over wat er in Langedijk speelt, of alleen in de bibliotheek en of alles eromheen.

Er is al zo ontzettend veel te vinden online en sommige artikelen mis je soms gewoon. Je kan niet atijd alles bijhouden. Dit geeft dan een extra kans om toch de informatie te vinden.

Scoopit en Storify zijn al als apps te verkrijgen staat in de tekst. Flipboard is er echter ook nog, de lay-out hiervan is wel erg aangenaam. En er kunnen nieuwsbronnen ingezet worden en de sociale media. Altijd leuk voor als ik me nòg ergens aan wil melden en het één en ander wil proberen ...

(kwart over twaalf, ik stop voor vandaag )

10 opmerkingen:

 1. Ik ben het met je eens, het is een zinvol ding. Niet alleen voor de klant, maar ook voor onszelf. Denk je dat het uitvoerbaar is?

  Als het zondag mooi weer wordt, haal je dan die regen van je blog? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die regen zit m nog even in mij .
   De regen blijft.
   Mooi weer of niet. :-)

   Verwijderen
  2. En ja, ik denk dat dit best uitvoerbaar is. Ik heb me er nu even mee bezig gehouden en kijk wat je dan in relatief korte tijd al maakt?
   Dat moet te doen zijn ja.

   Verwijderen
  3. Dat klinkt heel triest, ook al zet je er een smiley bij. Gelukkig hebben we deze cursus om de zinnen te verzetten :)

   Verwijderen
 2. Als scoop.it ed te embedden zijn op de website zijn t best handige dingen. Maar dat embedden lijkt me wel noodzaak. Als we ze alleen maar kunnen twitteren is t wat vluchtig denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat moet kunnen hoor, die dingen embedden en plaatsen. Je hebt gelijk, alleen op Twitter is wat mager.

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. " Er is al zo ontzettend veel te vinden online en sommige artikelen mis je soms gewoon. Je kan niet atijd alles bijhouden."

  En dat vind ik juist zo lastig en een gevaar dat je achter dingen aan gaat hollen die al gedaan worden....Maar misschien ook wel eens een geluk dat je iets vindt wat nog niet gedaan is.
  Maar ja de tijd er voor...enz Maar wel een uitdaging, zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk zeker dat het een mooie aanvulling kan zijn op activiteiten die je organiseert. Maar ook bij lokale onderwerpen die spelen kan je dit soort middelen heel goed inzetten. Ik zou me niet richten op de 'algemenere' onderwerpen. Waarom zou je de zoveelste zijn die een Scoopit! over dylexie of e-books gaat maken. Kijk wat er is en gebruik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je hebt gelijk, klein en lokaal is beter, leuker en persoonlijker. Dat zal de meesten meer aanspreken.

   Verwijderen