vrijdag 26 april 2013

Google +

Toch wel grappig, dat Google +, net als Eveline had ik het al eens geactiveerd, om het er vervolgens af te halen, omdat ik er niet naar keek en het vooral zo onduidelijk vond wat ik met wie deelde. Het lijkt nu overzichtelijker. In eerste instantie heb ik het alleen op mijn iPad gebruikt. Vandaag ook even op een laptop aan het bekijken en ja, ik zie voor de bibiotheek zeker wel potentie.

Om de Hangout heb ik wel erg gelachen. Leuke ervaring, grappig om Birgit in Spanje te zien, het blikkerige geluid en gerommel te ervaren, de dames bij Tereza aan de koffie met taart te zien ! Ik zat bij Marjolijn, ook aan de koffie en met het geluid uit om extra storingen uit te sluiten.

Als je Facebook en Google+ naast elkaar legt ( want dat doe je natuurlijk toch automatisch ), valt het wel op dat Google+ er wat zakelijker uitziet. En het is wel fijn dat je door het gebruik van kringen kan kiezen wat je met wie wilt delen. Bij Facebook is dat ook mogelijk, door het aanmaken van groepen, maar ik denk, zo op het eerste gezicht dat dit makkelijker werkt.

Voor de bibliotheek zie ik het nut er zeker van in. Sommige evenementen die in de bibliotheek gehouden worden, zijn best leuk om streaming weer te geven. Ik denk aan de imker die komt, of de Book-o-Matic sessie die we gaan houden. Nu moet ik wel de pagina nog ' even' gaan maken, dat wel, en dat wordt dan lastig, want ik ben een weekje vrij. Goed, idee is er en de uitvoering gaat ook komen!

Apps mbt Google+ ? Claudia deed al mee met de hangout via haar tablet, ik gebruik Google+ ook op mijn iPad. Ja, zat Google apps en die horen er gewoon bij. Ik heb ook een app voor Picasa en voor Drive.

Wat dan eigenlijk meest handig is , is de G! app, een browser voor meer dan 20 google apps. Alles mooi bij elkaar in één. Ik las dat iemand m alleen al gebruikte om bijvoorbeeld de zakelijke mail te lezen, terwijl de andere op zijn tablet of telefoon als standaard staat ingesteld. Erg handig dus, als ik weer een nieuwe iTunes kaart koop ga ik m vast installeren.

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat je er eentje bent die zo enthousiast is en blijft over alle nieuwe dingen. Ik kwam het bericht over de Imker op Tweetbeam tegen. Tereza liet dit ons zien tijdens de Hangout.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het nut is je wel duidelijk merk ik. Mogelijkheden zat. Elke toepassing heeft zo zijn voordelen en het is grappig om te zien hoe anderen dat kopiëren. Toen Google+ met zijn kringen kwam, was Facebook er als de kippen bij om te vertellen dat ze ook groepen hadden. In de praktijk merk ik dat ik dat nauwelijks gebruik en me niet zo druk maak over welke vrienden wat van mij kunnen zien.
    Maar het livestreamen van een evenement wordt inderdaad een stuk makkelijker en leuker. Met een goede camera aangesloten kom je een heel eind. Een experiment waard. Eerst eens uitproberen en als het lukt en het loopt goed, dan in al je uitingen meenemen, zodat mensen ook weten dat het uitgezonden wordt. En natuurlijk afstemmen met de persoon die je filmt. En mensen online in de gelegenheid stellen vragen te stellen. Werkt ook leuk, doordat er betrokkenheid is.

    BeantwoordenVerwijderen