vrijdag 5 april 2013

Instagram

Fotografie vind ik erg leuk en mooi maar om de een of andere reden kan ik me hierin niet vinden. Dat Instagram en Facebook een soort van één pot nat werden, was er zo'n overload aan die gekunstelde plaatjes te zien, dat het me tegen ging staan. Foto's bewerken, prima, maar de plaatjes die niet erg van belang zijn (zoals dat nogal eens voorkomt op Facebook en aanverwanten) worden er niet leuker, interessanter en zeker niet beter op met een Instagram filter.

Demonstratie dan maar:

Met en zonder Instagram, je mag bedenken welke meer aanspreekt en gelukkig verschillen we van mening, nietwaar... :-) Er zijn erg veel leuke apps om iets met foto's te doen. En nee, ook daar word je geen professional van, maar het kan handig zijn soms. Collages kan je bv gemakkelijk maken met Pic Collage en Frame Artist+

En jammer dat Hyves niet meer populair is, want anders was een hyve als deze ( gemaakt met photohive ) wel wat geweest.

Om te bewerken is er teveel om op te noemen, maar deze Adobe photoshop Touch komt wel erg positief over, ik weet alleen nog niet of ik daar direct 8,99 aan wil uitgeven, tenslotte fotografeer ik liever met mijn Digitale Spiegelreflex Canon...en om nu eerst alles op mijn iPad te zetten, te bewerken en weer in Picasa te droppen ? Misschien, als ik nog eens tijd over heb....

Tot slot, Instagram voor de Bibliotheek ? Kan handig zijn en ja, een smart-phone heb je sneller bij de hand dan een camera. Dus misschien zal het wel eens gaan gebeuren als Ton een nieuwe smart-phone heeft...

12 opmerkingen:

 1. Dus nu hangt t weer van mij af? T is ook altijd wat. En ik ben toch niet enige die met een smartphone rond kan lopen. Of ben ik de enige die tijd heeft om rond te lopen. Heb je al een bibliotheekaccount gemaakt dan?
  Vragen, vragen, maar weer bar weinig antwoorden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry deed iets veel te snel. Misschien moeten we een smartphone aanschaffen voor de bieb, dan wil iedereen wel rondlopen. Of toch maar een nieuwe camera?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo moeten we een smartphone aanschaffen voor de bieb? Zal ik je de begroting even mailen?

   Verwijderen
  2. Ton, jij bent nu eenmaal degene die het meest in de bibliotheek aanwezig is :-)
   Als jij een goeie smartphone neemt ( apple ) , maak ik een account !

   Verwijderen
  3. Je kunt zo'n account vast delen.
   Zaterdag heb ik nog zo'n Apple telefoon bekeken, mooi licht dingetje maar voor de rest ... O ja, erg prijzig spul die Appledingen

   Verwijderen
  4. Apple is belachelijk duur, daarom heb ik ook een tweedehandsje :-)

   Verwijderen
  5. Ah
   2ehandsjes, daar doen ze niet aan in de Applewinkel. Misschien moet ik daar eens naar gaan zoeken dan.

   Verwijderen
 4. Ik vind jouw foto's ook mooier zonder Instagram, Karin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natuurlijk heb je gelijk, de strijd om mooi wordt als snel gewonnen door een digitale spiegelreflex. De strijd om het delen, een foto maken op het moment dat het onverwachte gebeurt, het betekenisvolle wordt toch vaker door de smartphone gewonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar, ik gebruik mijn smartphone ook voor kiekjes. En ff snel delen. Maar het liefst zou ik dat met mijn Canon Eos 600 doen.
   In de nieuwste modellen zit dacht ik nu ook de optie om je foto vanaf je digitale spiegelreflex op de Social Media te zetten, dus wie weet....er is hoop!

   Verwijderen